Blog

Mérgező gyógytea receptje terjeng

Categories:

Karácsonyi kívánságunk

Categories:

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket!
Kívánjuk hogy bőségben, egészségben és örömökben gazdagon teljenek az ünnepek mindannyiunk számára!

Hálás ügyfelünk nyilatkozata

Categories:

Huszár Imre Sárvári ügyfelünk boldogan híresztelte örömteli egészségi fejleményeit, amit a Gyuri bácsi “Férfiak teája” teakeverék fogyasztásának köszönhet. Rendszeresen issza és ezáltal megszűnt az oka, hogy sebészeti műtéttel keljen helyreállítani egészségi állapotát.

Gyógyteák a hűvös időszakra

Categories:

Az ősz beköszöntésével, a hűvösebb időjárás miatt megnő a légúti betegségek, valamint az influenza és megfázási betegségek kockázata.
Ha felszeretnénk készíteni szervezetünk immunrendszerért a védekezésre, vagy természetes módszerekkel szeretnénk kezelni a már előállt betegségeket,akkor nagyon jó megoldás a gyógynövények használata. Tekintsék meg a videót, Gyuri bácsi tanácsaival, hogy milyen gyógyteákat érdemes fogyasztani ebben az időszakban!

Tea kánikulában

Categories:

Nagyon fontos a kánikulában a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetbe. Ezt nem csupán ásványvízzel, természetes vízzel érhetjük el, hanem gyógynövények alkalmazásával is.
Talán hihetetlen, de egy forró gyógytea legalább olyan üdítő a nyári hőségben mint a fagyi.
A mediterrán országokban például mentából főznek frissítőt. Számos mentafaj (fodormenta, macskamenta, lómenta stb.) közül választhatunk, amelyek energetikailag hűtő tulajdonságúak.
Kiváló tea készíthető citromfűből is, amely szintén gyógyhatású fűszernövényünk. Leginkább természetes nyugtatószerként ismert és elismert, de erős baktérium-, vírus- és gombaölő is.

Gyuri bácsi Sárvári előadása

Categories:

Örömhír a Sárvár és környékbeliek részére!
Szabó Gyuri bácsi elfogadta meghívásunkat és Sárvárra érkezik.

Amennyiben Ön is érdeklődik a gyógynövények jótékony hatása iránt, szeretettel várjuk

május 12-én 18:00-kor Sárváron
a Tinódi Gimnázium dísztermébe,

ahol Szabó Gyuri bácsi, a “bükki füves ember” tart előadást egészségünk megörzéséről a gyógyteák segítségével. Az előadás után kérdéseket is lehet feltenni, amire a Gyuri bácsi válaszol majd.
A gyógynövényekből és egyéb gyógyhatású
termékekből a helyszínen vásárolni is lehet.

Egy csipetnyi bosszúság

Categories:
A hatályos Európai Uniós rendelet szerint a gyógynövényből készült élelmiszereken (tehát a teákon) nem lehet feltüntetni azok gyógyhatását, arra utalni a termék nevében sem szabad.

Akkor a szótárból is ki kell törölni a gyógynövény szót? Abszurdum!

E rendelet miatt Gyuri bácsi keverékteáinak elnevezése február hónap folyamán megváltozik.
Bár a teákban többféle gyógynövény is van a Gyuri bácsi által kidolgozott arányban, a teák új elnevezésében a bennük található gyógynövények közül az az egy szerepel, amelyiket Gyuri bácsi leginkább ajánlja az adott problémára. Tehát például a Vérnyomás barátja keveréktea új neve Galagonya teakeverék lesz, mert az összetevői közül a galagonya virágzó ágvég az, amelyik elsődlegesen hat a szívre és a vérkeringésre.

Tudjuk, hogy a teák fogyasztóit, meglepheti, esetleg megzavarhatja ez a névváltozás, de biztosítunk minden kedves vásárlónkat, hogy semmilyen változás nem történt, a teakeverék tasakok tartalma ugyan az maradt. Mindemellett a tinktúrák elnevezése is változik kis mértékben: tinktúra helyett gyógynövény kivonat lesz a termékek megnevezése.

A Sárvár TV riportja a Clarissa Herbal gyógynövénybolt megnyitóról

Categories:

Riport mely a Sárvár TV műsorán szerepelt, a Clarissa Herbal gyógynövénybolt ünnepélyes megnyitójáról.

A boltban Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember, magas hatóanyag tartalmú kézi feldolgozású teái és egyéb termékei vásárolhatóak meg.

Így, Bükkszentkereszt és Budapest után már nyugat-Magyarországon, Vas megyében is megtalálhatóak a közkedvelt gyógyteák szaktanácsadással.

Ünnepélyes megnyitó képgaléria

Categories:

Nagyon szépen köszönjük minden résztvevőnek akik megtiszteltek jelenlétükkel.

Külön köszönet Kondora István úrnak, Sárvár polgármesterének, Hámori Sándor néptánc oktatónak, valamint Szentgyörgyi László református lelkésznek, hogy számos elfoglaltságuk mellett időt szakítottak a CLARISSA HERBAL gyógynövénybolt ünnepélyes megnyitására.
Köszönjük Szilvási Terikének a szép verset és Horváth Antalnak a különleges gyógynövényes mézek kóstoltatását. Nem utolsó sorban köszönjük a Sárvár TV közreműködését az esemény megörökítésében.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása

Categories: Tags:

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nagyon fontosnak tartja a hagyományos orvoslás ügyét, ezért nyilatkozatban hívta fel a világ figyelmét arra, becsüljék meg a népi gyógyítók tudását. A nyilatkozatban ösztönzi az orvosokat, hogy működjenek együtt a népi gyógyítókkal, és ötvözzék az akadémiai gyógyítással, a kormányokat pedig felkéri, hogy tegyék a hagyományos gyógyítást is a nemzeti egészségügy részévé. Az angol nyelvű cikk az alábbi címen okvasható:
http://www.who.int/medicines/areas/traditional/congress/beijing_declaration/en/